new

Skąd się biorą problemy ze wzwodem?

30



Istotnym
elementem wpływającym na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
także płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do dosyć
istotnych ubytków selenu.
Możemy go uzupełnić spożywając
niektóre ryby, wybrane orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny równie
istotny element naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiedzialny jest za
przemianę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za nasze libido. W chwili
nadużywania alkoholu czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
a łatwo go uzupełnić
przez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Wyjątkowo
ważnym składnikiem jest również
arginina, która stanowi 80 procent
spermy. Arginina powiększa
produkcję spermy i zwiększa żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w czasie chemicznej
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak kakao, wołowina, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Znajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, nasionach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która działa na
właściwe wytwarzanie
hormonów. Jeżeli chcemy
poprawić jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra

tania kamagra



About the author / 

admin